Referenties trainingen

Laatst bijgewerkt: 22 november ’17      () = waardering
Lees méér referenties op Springest
“Twee nuttige dagen! Ferrie en Patrick voelen goed aan wat voor groep zij voor zich hebben en passen de training daarop aan. Fijn dat ze veel ruimte geven om persoonlijke situaties te bespreken en leerzaam om ook van anderen te horen. Zeker een aanrader!” Youri, november ’17 (waardering: 9)
” Fijne training, voldeed aan mijn verwachtingen. Prettig dat er veel ruimte is om programma aan te passen aan wat zich aandient. Veel individuele aandacht en betrokkenheid richting alle deelnemers.” Maureen, november ’17 (waardering: 9)
“Afgelopen week heb ik deelgenomen aan een 2 daagse cursus van Ferrie Damhuis en Patrick Schriel. Nooit gedacht dat je zoveel kunt leren van andere mensen die je niet kent. Het was een hele fijne groep en vertrouwde omgeving, ook Ferrie en Patrick zijn zo rustig en meegaand met iedereen en een gouden combinatie. Iedereen kreeg de tijd om aan zijn eigen problemen te verwoorden en het was uiteindelijk echt een eye opener hoe je in het leven staat en wat JIJ wilt. Bedankt voor alle woorden die zijn gedeeld en misschien weer tot een volgende keer!” Lisa, november ’17 (Waardering: 10)
“Goede training, snel schakelen, informele sfeer waardoor er een ongedwongen sfeer ontstond. Gelukkig klikte het ook met andere cursisten waardoor je naar een gezamenlijk doel gaat. Al met al goede training.” Melvin, november ’17 (Waardering: 7)
“De trainers wisten met hun uitstraling al in de eerste minuten het vertrouwen van de groep te winnen. Hierdoor kreeg ieder een kans om zonder schroom zijn verhaal te doen. Niets moest en alles kon. Ik heb een goed gevoel overgehouden en voel me ook zekerder naar mezelf toe als naar anderen. Vasthouden van dit gevoel doe je met allerlei handvaten welke je in de cursus krijgt aangereikt.” Chris, november ’17 (waardering: 9)
“Ik vond het een fijne en leerzame training, waarbij je echt aan het denken wordt gezet en bewust wordt gemaakt over hoe je zelf in elkaar zit en dat dit per definitie nooit slecht is. De sfeer was direct rustig, ontspannen en gemoedelijk, niets moet en alles mag. De combinatie van de theorie en de persoonlijke ervaringen van de overige cursisten waren verhelderend en herkenbaar voor mij.” Ramon, november ’17 (waardering: 9)
“Ik heb de twee daagse training als zeer positief ervaren. Het waren twee intensieve, maar leerzame dagen. Patrick en Ferrie zijn heel rustig en nemen voor iedereen de tijd. Ik heb veel geleerd over mezelf en handvatten gekregen waar ik mee aan de slag kan.” Sarinah, november ’17 (waardering: 9)
“Om de training in een woord te beschrijven: bewustwording. De training zet aan tot denken en geeft je handvatten om in actie te komen. De trainers staan erg open voor inbreng vanuit de groep en zorgen voor een veilig gevoel om je verhaal te delen.” Jessica, november ’17 (waardering: 7)
“Ferrie en Patrick zijn zeer gemotiveerd en geïnteresseerd in de deelnemers en voor iedereen is ruimte. Zijn heel rustig en geven duidelijk mogelijkheden hoe je het kan aan gaan pakken. Waren zeer waardevolle en leerzame dagen. Iedereen was naar elkaar zeer geduldig en belangstellend, wij gaan zeker elkaar nog eens informeren hoe het iedereen is gegaan , zo goed was de sfeer.” Carola, november ’17 (waardering: 9)
“De cursus persoonlijke effectiviteit en leiderschap is door mij ervaren als heel doeltreffend. Een zeer nuttige cursus. Er was voldoende ruimte voor persoonlijke vragen. De informatie werd heel goed gebracht. Ook de documentatie erbij is uitstekend. Kortom:een aanrader!!” Jan, oktober ’17 (9)
“De training heeft mij heel veel geleerd. Tijdens de training hebben we verschillende theorie gekregen over items die te maken hebben met assertiviteit en zelfvertrouwen. Ik vond het heel fijn dat de theorie vaak herhaald werd middels verschillende voorbeelden. Hierdoor viel bij mij tijdens de tweede trainingsdag ineens het kwartje. De trainers Patrick en Ferrie stelden iedereen erg op zijn/haar gemak. De rust waarmee de training werd gehouden heb ik als zeer positief ervaren. De mede cursisten waren allemaal stuk voor stuk erg betrokken, waardoor ik nog meer op mijn gemak was. Ook al waren de dagen zeer intensief, ik heb er zoveel energie van gekregen! ​Ik heb zin om over te gaan op ACTIE! Hele fijne begeleiding/sturing gehad van jullie. Top!” ​Lotte, oktober ’17  (10)
“De training vond ik perfect. De trainers spraken vanuit hun eigen ervaring en richten zich echt persoonlijk op je, in plaats van een standaard praatje te houden. Ik ben vooral veel te weten gekomen over mezelf. Ik zou deze cursus aan iedereen willen aanraden die het lastig vinden om assertief te handelen en/of problemen hebben met hun zelfvertrouwen. Je zit met een kleine groep deelnemers en er is veel ruimte voor eigen inbreng.” ​Lucia, september ’17 (10)
“Zeer nuttige cursus met veel eyeopeners, persoonlijk advies. Heb er erg veel van geleerd en kan het zeker aanraden! De cursus helpt bij het effectiever communiceren, het vinden van je eigenwaarde en helpt je (werk)omgeving en uitdagingen in een ander daglicht te zien.” ​Ruben, september ’17 (10)
“De training is zeker waardevol en goed geregeld. Je wordt heel persoonlijk geholpen en alles waar je het over zou willen hebben kan in de training verwerkt worden. Ook zit je niet in al te grote groepen waardoor het allemaal makkelijker wordt om je stappen te zetten en maakt het de cursus nog iets persoonlijker. Ferrie en Patrick zijn heel kalm en open voor iedereen en forceren je niet om opdrachten te doen als jij daar geen zin in hebt. Zeker een goede training en heel goede coaches. De training focust vooral op het zelf aanpakken van je problemen met hun tips en begeleiding. Ben heel blij dat ik het heb ervaren en het heeft zeker iets in mij wakker gemaakt. Als jij dus een zelfverzekerdheid/ assertiviteitscursus zoekt is deze training helemaal geweldig. De locatie was netjes, makkelijk te bereiken en de lunches die we hebben gehad tijdens de twee dagen waren goed en lekker. Écht een top training!” ​Sander, juli ’17 (10)
“Als iemand in mijn omgeving een assertiviteitstraining wil volgen, zal ik deze training zeker aanraden. Ik heb ontzettend veel geleerd van Ferry en Patrick! Ze hebben samen veel ervaring en kennis. Maar dat niet alleen. Ze kijken en luisteren naar individu en geven tips en advies op maat. Het is niet een standaard programma wat word gevolgd, maar ze geven je de juiste hulp, om verder te komen. Als je twijfelt, dan is mijn advies voor jou.. DOEN! Schrijf je nog vandaag in.” Laurens, juni ’17 (9)
“Een aanrader! Ongelooflijk wat deze 2 trainers in 2 dagen kunnen bereiken met een groep welwillende cursisten. Het programma zat goed in elkaar en voor iedereen werd de tijd genomen die er nodig was. De trainers straalden rust uit en ik voelde me al gauw op mijn gemak in de (kleine) groep. Ik werd me bewust van patronen in mijn gedrag, het effect daarvan op een ander en de keuzes en invloed die ik zelf heb om situaties anders aan te pakken. Soms confronterend, wat goed voor me was. Met dit inzicht is er immers ruimte voor groei!” ​Wilma, juni ’17 (10)
“Ik heb heel veel aan deze cursus gehad. Veel eyeopeners vooral hoe ik met dominante/directe mensen moet communiceren. Ik sta voor mijn gevoel steviger in m’n schoenen en hecht minder waarde aan wat anderen van mij denken. Kortom, een bijzonder goede cursus wat je zeker vooruit gaat helpen om het beste uit jezelf te halen.” ​Merel, juni ’17 (10)
“Een hele fijne training/coaching waarbij iedereen volop persoonlijke aandacht krijgt. Iedereen had wel een eigen(verschillende) situatie waarin hij of zij zich niet prettig voelde. Deze zijn ruimschoots aan bod gekomen en besproken met vervolgens de oplossingen hoe dan te handelen(die voor iedereen nuttig zijn). Overigens zijn alle oefeningen, tips en tricks die je krijgt in deze cursus erg leerzaam en nuttig. Ik raad iedereen die worstelt met zijn zelfvertrouwen/assertiviteit deze training aan!” ​Erik, juni ’17 (10)
“Tijdens de training was er veel tijd en aandacht voor individuele issues en vragen. De trainers zijn kundig en professioneel.” Esther, mei ‘17 (8)
“Hele fijne en vertrouwde sfeer! Was erg prettig dat het een kleine groep was, waarin je alles kon zeggen wat op je hart lag. Ferrie en Patrick zijn topgasten die echt voor iedereen de tijd nemen en geen enkel ‘probleem’ of situatie zullen beoordelen. Ik kan iedereen die zichzelf herkent in de beschrijving van de cursus deze cursus aanraden!” Stefan, mei ‘17 (9)
“Het was een fantastische training en we waren ivm vakantie maar met 4 personen en daarom hadden we alle aandacht. De ene dag theorie en de andere dag praktijk, was erg leuk om te doen.Deze training is echt een aanrader voor mensen die assertiever willen zijn en voor zelfvertrouwen.Ik heb er veel van opgestoken. En na afloop van de training, zeg je,ik kan het en ga het doen, dat klopt”. Sylvia, mei ‘17 (8)
“Ik vond het erg leerzaam. Om te beginnen voelde het wel wat spannend. Maar het ijs was snel gebroken. En er was snel een sfeer van vertrouwelijkheid. Veel geleerd, ook van de mede-cursisten. Het kostte best de nodige energie. Voor mij ook het bewijs dat het een flinke impact had. Ik ga er in de dagelijkse praktijk echt mee aan de slag. Want 1 ding was me al vrij vlot duidelijk. Je moet de gekregen handreikingen wel actief toepassen. DOEN is het sleutelwoord”. Vera, mei ‘17 (9)
“De opbouw van theorie naar praktijk heb ik als heel prettig ervaren. Er heerste een veilige en vertrouwde sfeer waar veel ruimte was voor persoonlijke aandacht en feedback voor elke cursist. Patrick en Ferrie zijn betrokken, behulpzaam en erg kundig. Aanrader! ​Linda, april ’17 (8)
Twee intensieve, zeer nuttige dagen. Ferrie en Patrick nemen echt de tijd voor je om aan je persoonlijke doel te kunnen werken. De training valt uit een in een theoretisch en praktisch deel. De trainers maken op een mooie. heldere wijze de brug tussen theorie en de praktijk. Tijdens de twee dagen heb ik veel handvatten gekregen die mij heel concreet helpen mezelf zelfverzekerder en assertiever op te stellen! Echt een aanrader! ​Maikel, april  ’17 (10)
De twee daagse training heb ik als zeer nuttig en waardevol ervaren. Het heeft me een beter zelfbeeld en handvatten gegeven hoe ik beter voor mezelf kan opkomen en presentatie angst kan overwinnen. De trainers zijn laagdrempelig, professioneel en geven je een goed vertrouwen. Een erg nuttige en uitstekende investering in jezelf!! ​Desmond, april ’17 (9)
“Het zijn voor mij 2 bijzondere dagen geweest, waarin ik enorm bewust ben geworden van mezelf. Het was een prettige, niet te grote en interactieve groep. Er was veel ruimte om persoonlijke situaties te bespreken en ik heb duidelijke handvatten aangereikt gekregen.” Kim, april ‘17 (9)
“Na deze training reed ik met een voldaan gevoel naar huis. Voelde een positieve energie opkomen en ook een soort van innerlijke kracht. Thuis ben ik gelijk begonnen met wat aspecten toe te passen. Directer reageren, er niet omheen draaien, niet uitstellen van het uiten van emoties en gewoon ”nee” zeggen.Ook heb ik wat e-mails van mijn werk op een andere manier afgehandeld dan voorheen.Nu ga ik dagelijks de inhoud van de training even kort in me opnemen en blijven oefenen. Waarschijnlijk gaat het dan straks vanzelf. Bedankt Ferrie en Patrick voor alle inzichten en eye-openers!” Sanne, april ‘17  (8)
“De training heeft meer inzicht gegeven in de oorzaak van het probleem.Fijn om ook te luisteren naar de verhalen van de andere deelnemers, wat heel haalbaar was met een kleine groep. Veel herkenbare situaties komen dan naar voren.Het heeft mij in ieder geval een goede positieve drive gegeven om ermee aan de slag te gaan!” Marieke, mrt ‘17 (8)
“Ik heb tijdens de training voldoende handvatten gekregen om mijzelf te kunnen laten groeien in assertiviteit en zelfvertrouwen”. Christina, mrt ‘17 (8)
“Een fijne training in een kleine groep. Direct toepasbaar in de praktijk. Veel ruimte voor persoonlijke inbreng. Zeer waardevol om samen met elkaar een proces in te gaan en er sterker uit te komen”. Diana, mrt ‘17 (10)
“De cursus is heel leerzaam vond ik, veel werd er duidelijk, sommige dingen wist ik al wel. De training werd ook op n fijne manier gegeven, was heel prettig, Het was fijn dat het een kleine groep was, krijg je toch meer aandacht. Ik ben heel tevreden”. Priscilla, febr ‘17 (10)
“Ik vond Ferrie en Patrick een heel ervaren en hartelijk duo. Ze brengen allebei iets authentieks in de training Zelfvertrouwen & Assertiviteit. Ze gaan in op persoonlijke issues en tonen oprechte betrokkenheid. Ik ben weer geïnspireerd na deze sessie! Lonneke, dec ‘16 (8)
“De training Persoonlijk Leiderschap is een geweldige training met de juiste uitleg en persoonlijke aandacht”. Rinie, dec ‘16 (9)
“Een goede training Persoonlijk Leiderschap in open en ontspannen sfeer. Ruimte voor de diversiteit aan persoonlijke doelen en vragen van de deelnemers. Heel praktisch en op de aanwezige mensen ingestoken met toch voldoende onderbouwing door minimale theoretische overdracht”. Janneke, dec. ‘16 (8)
“Het was een fijne training. Er was respect voor elkaar, het voelde veilig om met de groep te delen waar je aan wilde werken. Ik heb goede handvatten gekregen om mee aan de slag te gaan en veel stof tot nadenken. De trainers hebben laten zien dat je met een paar kleine aanpassingen al kunt bereiken wat je wilt bereiken, zonder daarbij jezelf te verliezen of heel anders te gaan doen dan je bent. Ik heb er veel aan gehad en vond het fijn om met elkaar te delen. Het was mooi om te zien hoe de andere groepsleden ‘groeiden’. Absoluut een training die ik iedereen zou aanraden.” Saskia, okt. ‘16 (9)
“Beste Ferrie, Nogmaals hartelijk bedankt voor het stellen van de juiste vragen en de gegeven inzichten. Ik ga hier verder mee aan de slag en hopelijk zit ik snel in een prettige werkomgeving waar ik dit nog meer in praktijk kan brengen. Ook waardevol om jou boekje Damstenen voor het dagelijkse leven te krijgen. Ik leg het ergens neer waar ik het regelmatig zie en in kan kijken.” Conny, okt. ‘16 (9)
“2 zeer leerzame dagen geweest, met heel veel stof om over na te denken. Er is iets in gang gezet nu en dat gaat mij zeker helpen in mijn verdere carrière. Beide coaches nemen alle tijd voor je, zijn rustig en vullen elkaar goed aan. Het is op zeker GEEN zweverige cursus.” Michael, okt. ‘16 (9)
“Ik vond de training en de coaches super. Op mijn werk en thuis gelijk aan de slag gegaan met de aangereikte tools. Top!“ Sandra, okt. ‘16 (8)
Per mail:
“Beste Ferrie en Patrick, Met deze e-mail wil ik laten weten dat ik inmiddels een baan heb, na het succesvol afronden van twee sollicitatiegesprekken. Ik wil jullie erg bedanken voor de training van 18&19 augustus, ik heb hier erg veel aan gehad! Wat ik het meest heb geleerd van jullie training, is dat ik zelfverzekerder ben geworden in gesprekken. Ook de DISC theorie heeft mij erg geholpen, en nu nog steeds!” Jozef
“Erg nuttige training met veel persoonlijke aandacht.Ik kon mezelf zijn en het voelde goed. En de groep was ook heel hecht. Ferrie en Patrick bedankt.” Annelies, aug. ‘16 (8)
“Ik ben zeer tevreden over deze training! Vooral de persoonlijke aandacht vind ik een pluspunt.” Jozef, aug. ‘16 (9)
“Nogmaals bedankt voor de wijze lessen. De inhoud en toepasbaarheid van de training is boven verwachting gebleken!” Erwin, juli ‘16 (9)
“Ik heb de training zeer positief ervaren. Je word er sterker door. Ik heb het nee zeggen zeer positief ervaren. Heb het zelfs gedaan tegen mijn werkgever. Ik vond dit niet makkelijk maar het heeft geholpen.” Derkjan, juli ‘16 (8)
“Veel geleerd door bewustwording van wie je bent als persoon en wat voor effect dat heeft op jezelf en de omgeving. Vervolgens is het ineens vrij eenvoudig om met hulp van de coaches de oorzaak van je probleem vast te stellen en jouw handelen wat je gewend bent anders in te zetten naar iets positiefs.” Jelle, juli ‘16  (9)
“Heb je een issue waar je (steeds) tegen aan loopt en ben je gemotiveerd om dit verder te onderzoeken, dan is dit een leerzame training. De interactie tussen de trainers was heel prettig en dat schepte een ontspannen sfeer tussen de deelnemers en trainers en de deelnemers onderling. Fijn om ervaringen te kunnen delen en leerzaam om (vaak herkenbare) ervaringen van anderen te horen. Geen zweverig gedoe, maar wel bezig zijn met je persoonlijkheid en gevoel. Complimenten voor de interactie tussen de trainers.” Margot, juli ‘16 (9)
“Zeer nuttige training. Geeft nieuwe inzichten en helpt mij zeker verder in het dagelijks leven. Ik wil de trainers nogmaals bedanken en ga hier zeker mee aan de slag.” Karin, juli ‘16  (9)
“Ik heb genoten van de training. Het door de cursusleiders constant zoeken naar de intrinsieke waardes/behoeften van de individuele deelnemers maakt de training tot een erg goede training. Het “spiegelen” zet mensen aan het denken!  Wim, juli ‘16  (8)
“Ik vond de training heel nuttig en inzichtgevend. Je leert jezelf kennen, weet waar je kwaliteiten liggen, leert hoe je daarop kunt vertrouwen en vanuit daar weer in je eigen kracht kan komen te staan. Het bijzondere vond ik, dat ondanks de diverse groep, de trainers ruime persoonlijke aandacht hebben en ervoor weten te zorgen dat alle onderdelen voor iedereen even relevant zijn. De sfeer is prettig, open en vertrouwelijk. Ik heb er heel veel aan gehad – een absolute aanrader!”  Lidian, juni  ‘16  (9)
“Ik heb de training bij Ferrie en Patrick als zeer prettig ervaren. Het zijn open, begripvolle, persoonlijke mensen en dit zijn ze ook als trainer. Ik heb de communicatie tijdens de twee dagen heel fijn gevonden en voelde mij op mijn gemak. Ze geven je handvatten die duidelijk, reëel en toepasbaar zijn. Dit maakt de drempel een stuk lager om dit ook in de praktijk toe te passen. Tijdens de training zelf is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling. Ze zijn gericht op interactie, ook bij de deelnemers onder elkaar. Soms is het fijn te weten dat je niet de enige bent en jouw ervaring kan delen met die van anderen en kan leren van anderen. Het was voor mij spannend om naar de training te gaan, omdat je niet weet hoe de trainers zullen zijn. Maar in dit geval was dat weg zodra ze begonnen!Nogmaals bedankt voor de training! Jullie hebben mij de handvatten gegeven om verder te gaan met de acceptatie van mijzelf en hieruit mooie acties te laten voortvloeien! Dank jullie wel!!!” Sigourney, juni ‘16 (9)
“De opfris en verdiepingsdag heb ik als waardevol ervaren. Een goed middel om te ervaren hoe het nu met mijn vaardigheden gesteld is, na een periode van 4 maanden. Veel oefenen met praktijkvoorbeelden en vooral ook de puntjes op de i zetten met 2 toptrainers.” Annerose, juni ‘16 (9)
“Een duidelijke cursus, waar veel uitgelegd wordt. De uitleg kan gelijk toegepast worden in de training. Fijn dat de deelnemer centraal staat en álles besproken kan worden”. Janice, mei ‘16 (9)
“Prima cursus waarbij je inzicht krijgt in je eigen doen en laten, toenemend zelfvertrouwen is daar het gevolg van. Érg leerzaam  en leuk om te doen. De trainers zijn erg goed! Veel ruimte voor eigen inbreng.” Sonja, apr ‘16 (9)
“Ferrie & Patrick zijn érg betrokken. Deze training was voor mij nét het duwtje in de rug om mij assertiever op te stellen.”  André, apr ‘16 (8)
“Ik vond de cursus erg leerzaam en toe te passen in de praktijk, zéér goede begeleiding!” Erma, apr ‘16 (9)
“Een erg intensieve training, die veel inzichten geeft en verduidelijking van je eigen gedachten brengt. Veel dank!!” Lisa, apr ‘16 (9)
“In de training Persoonlijk Leiderschap, heeft Ferrie mij bewust leren worden dat, wanneer jij jezelf maar ook een ander (her)kent en accepteert, je een stuk makkelijker, relaxter en positiever leeft. Je neemt hierdoor de leiding over je eigen leven in plaats van geleefd te worden.”  Diana, mrt ‘16 (9)
“Uitstekende training om “nee” te leren zeggen als het nodig is, zonder jezelf te verliezen.” Hulya, mrt ‘16 (9)
“Veel persoonlijke aandacht voor alle cursisten.” Monique, mrt ‘16 (8)
“Zeer nuttige tips en tools gekregen om communicatieve vaardigheden te verbeteren.” Dannie, jan ‘16 (9)
“Er wordt een spiegel voorgehouden door middel van vraagstelling / oefeningen. Je gaat op een andere manier naar jezelf kijken, je eigen kracht wordt zichtbaar.” Annerose, jan ‘16 (9)

Klik hier voor meer ervaringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s