Spring naar inhoud

Assertiviteitstraining Arnhem

Ik moet assertief zijn, opkomen voor mezelf en meer zelfvertrouwen hebben!

Dat is een veel gehoord verlangen. Ik “moet” assertief zijn en meer zelfvertrouwen hebben. En inderdaad dat is wat onze omgeving, onze maatschappij, van ons verwacht. Dat is, waar velen tegen aanlopen. Niet voor zichzelf kunnen opkomen. Niet om kunnen gaan met die assertieve collega’s of familieleden. Niet tegen die “botte baas” op kunnen. En vooral met het woord "moeten", zetten we onszelf nog eens een keer onder hoge druk! Ik "moet" anders zijn, assertief zijn! Of ze zeggen tegen je: "je moet eens een assertiviteitstraining volgen"!

De gevolgen:
Je trekt je terug. Wordt steeds onzekerder. Zegt ja, terwijl je nee bedoelt. Maakt jezelf steeds kleiner. Wat je zegt wordt niet eens gehoord. Je voelt je slachtoffer van al die barbaren.
Je hebt steeds meer moeite met die botte arrogante mensen. “Daar moeten ze nou eens mee ophouden!” Dat is wat je denkt.

Nou is het vrij onmogelijk om al die mensen in je omgeving te veranderen. Je zult er dus zelf iets aan moeten doen! En je kent de uitdrukking: “verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Dat is ook hier het geval. De oplossing / verandering ligt in jezelf

De verandering:
Je wil er wat aan doen! Het is al een goed begin, als je het woord "moeten" vervangt door het woord "willen". Dat geeft minder druk en een betere intentie. Je wil je assertiever opstellen, dus je gaat ineens overal tegen in Je zegt overal nee op En je merkt…. Er verandert eigenlijk niets Die arrogante mensen blijven arrogant en ze horen je niet eens Of er ontstaat ruzie, omdat ze je niet begrijpen.
De echte verandering begint namelijk in jezelf! Daarvoor kan je het beste beginnen bij het begin: bij jezelf!

De volgende stappen zijn belangrijk:
Leer jezelf kennen. Wie ben je, wat kan je, wat wil je. Leer jezelf kennen en weet welke jouw belemmerende overtuigingen zijn. Dat zijn overtuigingen die je vanuit jouw omgeving hebt meegekregen en die jij voor “waar” hebt aangenomen. Maar nu belemmeren ze jou. Houden jou tegen in wie je werkelijk bent. (voorbeeld: als iemand maar vaak genoeg tegen je zegt dat je “niet goed genoeg bent”, dan ga je dat zelf ook echt geloven. Waardoor jij jezelf al minder voelt dan anderen).
Accepteer wie je bent en accepteer jouw talenten

Als jij jezelf hebt geaccepteerd, waardeer dan ook wie, wat en hoe je bent. Je bent namelijk al goed zoals je bent!

Vanuit die zelfacceptatie en zelfwaardering, zal je ook meer zelfvertrouwen krijgen
Vanuit dat zelfvertrouwen, kan je ook overtuigender zeggen wat je bedoelt. Dus assertiever zijn
Het is niet eenvoudig om dit proces in je eentje te doorlopen. Het is fijn als je daarbij ondersteuning en inzichten krijgt. Daarom geeft PBL-Coaching regelmatig 2-daagse Zelfvertrouwen en Assertiviteitstraining. Deze worden gegeven in kleine veilige groepen. De training wordt zoveel mogelijk aangepast aan de behoefte van de individuele deelnemers, waardoor het heel bruikbaar wordt. Na de training ga je zelf met het geleerde aan de slag.
Je leert ook gedrag en communicatie stijlen van anderen kennen. Hierdoor krijg je inzicht in wat anderen beweegt. Hierdoor kan je inspelen op die ander, om voor elkaar te krijgen wat jij gedaan wil hebben.

De 2-daagse Zelfvertrouwen en Assertiviteitstraining wordt gegeven in:

Rotterdam, Utrecht, Arnhem. Kleine veilige groepen onder begeleiding van 2 ervaren trainers (beide LifeCoach).
Meer informatie over de training

Of kijk op de nieuwe website van PBL Coaching

Zelfvertrouwen en Assertiviteittstraining

Ferrie Damhuis en Patrick Schriel

Summary
Event
Zelfvertrouwen & Assertiviteitstraining
Location
Arnhem, Utrecht, Rotterdam,Gelderland
Description
2-daagse training, begeleiding door 2 trainers, beide Life Coach. Kleine veilige groepen, met veel individuele aandacht en eigen inbreng. Onzekerheid kan zich voor iedereen op een andere manier uiten. Wij spelen in op jouw persoonlijke behoefte. Diverse data. Arnhem, Utrecht, Rotterdam
Offer Price
EUR 495

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: