Wéér meer werknemers met burn-out


Relatief meer werknemers melden zich bij bedrijfsarts met burn-out ​
Publicatie: Nu.nl 18 september 2017 12:21​

“Relatief meer mensen kloppen vanwege overspannenheid of een burn-out bij de bedrijfsarts aan, meldt het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten maandag op basis van landelijke cijfers. ​​
​Vorig jaar viel ruim 40 procent van alle meldingen in de categorie psychische beroepsziekte, waarbij het vooral om overspannenheid en burn-out gaat. In totaal kwam er 6.270 meldingen van beroepsziekten binnen.
Volgens de bedrijfsartsen komen de meeste beroepsziekten voor bij mannen (64 procent) en bij werknemers boven de 45 (ruim twee derde van alle meldingen).
Na psychische beroepsziekten worden beroepsziekten van het bewegingsapparaat en van het gehoor vaak gemeld. Jaarlijks loopt naar schatting 0,2 tot 3,2 procent van alle werknemers een beroepsziekte op.
De branches waar werknemers zich het vaakst ziek melden zijn de bouw, de transportsector, de financiële sector, industrie, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening.
Volgens de onderzoekers leiden beroepsziekten in 70 procent van de gevallen tot tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid. Dit laatste geldt voor 6 procent van de werknemers met een beroepsziekte.
Werknemers die zich vanwege een beroepsziekte ziek melden, verzuimen gemiddeld 31 dagen. Dat is 25 dagen meer dan de zes dagen die een werknemer zonder beroepsziekte gemiddeld verzuimt”. (Bron: Nu.nl 18 sept. ’17)

Burnout is te voorkomen én te genezen. Mits je er tijdig bij bent.
Maak een afspraak. Bel: 06-5361732​

Over PBL-Coaching & Training | Ferrie Damhuis

Ferrie is LifeCoach & Trainer. Specialisme: Levensvraagstukken, Rouw, Verlies en Traumaverwerking, sales-/ en management. Daarnaast is hij gespecialiseerd in TeamCoaching. Hij heeft veel ervaring in het bedrijfsleven in loondienst en als zelfstandige. Sinds 1994 als zelfstandige veel ervaring opgedaan als Coach. Sinds 2006 werkt hij onder de naam PBL-Coaching & Training
Dit bericht werd geplaatst in Arnhem, burnout, Gelderland, Life Coach - Gelderland, LifeCoach Arnhem, LifeCoaching - Gelderland en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s