Verlies: het overkomt iederéén


PBL-Coaching & Training

Verlies overkomt iedereen en het komt meestal onverwacht. Het is nooit gemakkelijk.  Verlies is het besef van het gemis van iets of iemand die je dierbaar is. Verlies is er in vele vormen. Meestal wordt het eerst gedacht aan het overlijden van een dierbare.

Maar je kunt stellen, dat je alles wat je dierbaar is, kunt verliezen. Dan heb ik het dus óók over het verlies van: een relatie door scheiding, een goede vriend(in) door verhuizing, je baan, je collega’s, een reorganisatie, je huisdier, je gezondheid, je vitaliteit, je huis, je dromen, je status, een burnout, je vruchtbaarheid,  –(en zo kan je nog wel even door gaan).

En al die vormen kunnen veel pijn en verdriet brengen.

Het verlies van iemand van wie je houdt, is misschien wel het ergste. Maar… dat is voor iedereen verschillend. Dat kan je niet voor anderen inschatten.

Rouw is een natuurlijke reactie op ingrijpend verlies.

Iedereen…

View original post 385 woorden meer

Over PBL-Coaching & Training | Ferrie Damhuis

Ferrie is LifeCoach & Trainer. Specialisme: Levensvraagstukken, Rouw, Verlies en Traumaverwerking, sales-/ en management. Daarnaast is hij gespecialiseerd in TeamCoaching. Hij heeft veel ervaring in het bedrijfsleven in loondienst en als zelfstandige. Sinds 1994 als zelfstandige veel ervaring opgedaan als Coach. Sinds 2006 werkt hij onder de naam PBL-Coaching & Training
Dit bericht werd geplaatst in LifeCoach Arnhem, RouwCoach - Gelderland, RouwCoaching Gelderland, rouwverwerking, verdrietverwerking, verliesverwerking en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.