Spring naar inhoud

Voorkom een burnout, voel je hart.

De tijden veranderen door alle nieuwe ontwikkelingen. De tijd lijkt ook echt sneller te gaan dan ooit. We krijgen zoveel meer informatie dan ooit in de geschiedenis op ons af (en steeds sneller),die we allemaal ‘moeten’ verwerken.

We leven continu onder een enorme druk, waardoor we ongezonder eten en leven, slechter ademen, slechter ontspannen, slechter slapen, met alle gevolgen van dien. Daardoor ervaren de meesten van ons ook veel meer stress dan een paar jaar geleden.
Alle informatie omtrent de huidige crisis komt daar nog bovenop, en geeft een enorme spanning en onzekerheid.

Hierdoor zullen steeds meer mensen te maken krijgen met de nieuwe epidemische ziekte: burn-out. Bijna de grootste oorzaak van langdurig ziekteverzuim. We zijn druk, doen druk en voelen ons druk (of we het nou zijn of niet!).
Het contact met onze eigen natuur, ons lichaam, ons gevoel is bij velen vrijwel verdwenen.

Ooit vertelde ons instinct wat het beste voor ons was. Steeds verder zijn we van ons instinct verwijderd, met een destructief gedrag als gevolg.
De balans tussen ons gevoel, onze emotie en het denken is steeds verder zoekgeraakt, door de tijdsdruk en het aangeleerde “moeten” door onze maatschappij.
We gaan denkend door ons leven en vergeten te luisteren naar ons hart, ons gevoel.

Wil je beter en gezonder door het leven gaan, is het belangrijk om weer meer contact te maken met je eigen natuur, je hart, je gevoel.
Stel jezelf de vraag: Ben ik me bewust van mijn emoties en gevoelens? Of onderdruk ik mijn gevoelens omdat ik mezelf er geen tijd voor gum om even bij stil te staan?

Wil je de balans in je denken en gevoel terugvinden, neem dan bijvoorbeeld elke dag 15 minuten helemaal voor jezelf, om op te laden.
Zet je telefoon uit en zorg dat je niet gestoord kan worden. Schep een aangename sfeer in je omgeving (muziekje, kaarsje etc). Wees je bewust van je benen op de grond, je billen op de stoel, je rug tegen de leuning. Voel eens wat je lichaam je aangeeft. Adem ontspannen en staar gewoon wat voor je uit.

Elke gedachte die opkomt over wat je nog moet doen of wat dan ook, laat het er zijn en laat het gaan. Doe er niets mee. Ze komen …. En ze gaan…. Geniet van dit moment voor jezelf.

Doe dit eens 3 weken elke dag, je zult verbaast staan welke positieve verbeteringen je zult ervaren.

Ferrie Damhuis LifeCoach & Trainer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: