Spring naar inhoud

Presteer je goed in je team?, Presteert het team optimaal?

Laatst kwam in een groep ter sprake, dat je je aan moest passen en rekening moest houden met anderen en dat je het verder schopt als je loyaal bent aan het bedrijf en je baas.
Ik dacht: ja dat is waar, je leeft niet in je eentje op een eiland en hopelijk ben je je bewust van anderen om je heen en het feit dat die ook behoeften hebben, dat er een gezamenlijk doel is (of zou moeten zijn).
Maar ik kan heel verdrietig worden van mensen die zo moedeloos en moe geworden zijn van het zich steeds maar aanpassen en de manier waarop ze dat voor zichzelf recht praten.
De vragen waar het primair om gaat zijn vragen als: Wat maakt jou levendig?
Wat doet je bloed sneller stromen? Waar word je enthousiast van? Wat
resulteert bij jou in vitaliteit? Wat maakt je sprankelend? Wat doet je ogen
stralen, je stem tot leven komen? Dat zijn vragen die inspireren.
Veel meer dan: wat vind je leuk of waar heb je zin in of wat zou je graag willen?
Dit zijn vragen die er op gericht zijn om een gat in jezelf te vullen. Zodra dat gat gevuld is, is er meteen een nieuw gat. Dat houdt niet op.
Inspiratievragen zijn nodig in de huidige tijd waarin organisaties vitaliteit en
creativiteit goed kunnen gebruiken. We hebben plannen genoeg (inclusief persoonlijke ontwikkelingsplannen); lange termijn plannen, doelstellingen, targets, visies en missies, strategieën en beleidsnotities.
Maar veroorzaken ze ook vitaliteit, inspireren ze ook of word je er alleen maar ontzettend moe van?

Vraag dus niet wat je organisatie nodig heeft, maar vraag jezelf wat jou enthousiast maakt. Aarzel dan niet en doe het dan. Want wat je organisatie nodig heeft (zeker in deze tijd van bezuiniging en reorganisatie) zijn mensen die vitaal en creatief zijn, die kiezen en creëren, in plaats van de moed verliezen en creperen. Doe het: je leven is te kostbaar. Klik hier voor meer info over TeamCoaching

Ferrie Damhuis is Life Coach / TeamCoach.   Een kennismakingsgesprek is gratis.
Bel: 06-53615732 of neem contact op per e-mail.

2 gedachten over “Presteer je goed in je team?, Presteert het team optimaal?

  1. Patrick Schriel

    Hoi Ferrie,

    Mooi artikel. Bedrijven en organisaties die inzien dat het loont om op de juiste manier te investeren in hun teams hebben een voorsprong op de rest.

  2. Loopbaancoach

    Goed stuk, helaas na twee jaar nog steeds actueel. Juist vraagt de nieuwe realiteit van de economie(ik zal het maar geen crisis meer noemen) veel aanpassing van werknemers van bedrijven terwijl het zicht op vrije keuzes mensen ontnomen is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: