Sleutels voor een gezonde relatie


Sleutels voor een gezonde relatie.  

Een gezonde relatie krijg je niet cadeau, daar moet je aan werken. Vanaf het eerste moment van verliefdheid. Het is een kwestie van goed met elkaar communiceren, van compromissen en een volwassen opstelling. Elkaar kunnen begrijpen, ondanks (of dankzij) de verschillen tussen man en vrouw. Niet gemakkelijk, maar je krijgt er wel heel wat voor terug! Hieronder een paar tips die je misschien kunnen helpen:

Stress op het werk.
Stel een “no fly-zone“ in wanneer je stress op het werk hebt. Zorg dat je twintig minuten alleen bent als je thuiskomt. Doe iets dat ontspant en afleidt. Kom daarna pas samen en klaag om de beurt over de afgelopen dag. Op deze manier zijn de frustraties verdampt voordat je ze kunt afreageren op je partner.

Interesse.
Informeer, voordat je elkaar s’ochtends gedag zegt, wat voor belangrijks er die dag gaat gebeuren. Zo doorbreek je de gewoonte van desinteresse die echtparen op de lange duur van elkaar vervreemdt.

Als broer en zus.
Je wordt te close. Sommige stelletjes eindigen als broer en zus. Krijg je onafhankelijkheid terug door je vriend(en)innen te zien en dingen te doen zonder hem/haar in de buurt.

Communiceren. 
Neem de tijd om elkaar te vertellen over de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Kijk elkaar aan en vertel wat je graag zou willen zeggen. Om en om 5 minuten. Je laat de ander praten, zonder direct te reageren), daarna draai je het om. Doe dat minstens 2 keer per week een half uur lang. Je mag wel reageren op elkaar, maar alleen in je eigen 5 minuten spreektijd. Kijk elkaar tijdens dat gesprek aan en zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt (tv en telefoons uit!). Workshop informatie
Carrière.
De grote carrière. Het alleen maar werken voor een grote carrière, kunnen het emotioneel samenzijn (aandacht, knuffelen, sex) vervangen! Plan tijd voor elkaar in op de agenda net zoals je een werkdoel op je agenda zet.

Ferrie Damhuis is Life Coach / Counselor. Specialisatie Rouw-/ verliesverwerking, traumaverwerking, Relatie en Levenscoaching. Een kennismakingsgesprek is gratis. Bel:06-53615732

aangesloten bij de NOBCO & EMCC

Over PBL-Coaching & Training | Ferrie Damhuis

Ferrie is LifeCoach & Trainer. Specialisme: Levensvraagstukken, Rouw, Verlies en Traumaverwerking, sales-/ en management. Daarnaast is hij gespecialiseerd in TeamCoaching. Hij heeft veel ervaring in het bedrijfsleven in loondienst en als zelfstandige. Sinds 1994 als zelfstandige veel ervaring opgedaan als Coach. Sinds 2006 werkt hij onder de naam PBL-Coaching & Training
Dit bericht werd geplaatst in Gelderland, LifeCoach Arnhem, LifeCoaching - Gelderland, Personal Life Coach Arnhem, Relatie Therapie, RelatieCoach, Trainingen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Sleutels voor een gezonde relatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s