Spring naar inhoud

Een loopbaan zonder werkplezier?

Plezier in je werk.

Werkplezier is voor iedereen weer anders. Dat hangt natuurlijk nauw samen met je karakter, opvoeding, cultuur, werkplek, gevoel voor humor, het seizoen, je religie en ga zo maar door. Je kunt wel zien wanneer iemand lekker in zijn vel zit en plezier heeft. Zo iemand is blij, zijn of haar ogen stralen (soms zelfs het hele gezicht). Je ziet dat ook vaak, wanneer iemand verteld over zijn of haar idealen. Het gezicht straalt, soms zelfs vallen rimpels weg. Ze zijn op die momenten bijzonder communicatief, ze praten veel en maken makkelijk contact, je merkt het in de positieve woordkeuze en gezelligheid die ze uitstralen. Vrijwel iedereen voelt zich aangetrokken tot personen die lekker in hun vel zitten en plezier beleven.

Werkplezier is dat je je verheugt op het werk. Dat je met een glimlach naar je werk toe gaat, dat je fijne collega’s hebt die je helpen wanneer dat nodig is en die oprechte interesse tonen in jou, met een baas die je in je waarde laat en je zinvol werk geeft, met de ondersteuning en uitdaging die je nodig hebt. Werkplezier is doen wat bij je authentieke ZELF past. Dat je doet waar je goed in bent. Werkplezier is trots zijn op het werk dat je onder je hebt. Dat je niet bang hoeft te zijn dat er aan je stoelpoten wordt gezaagd of dat achter je rug om over je wordt geroddeld. Dat er geen onrust en onduidelijkheid is over een op hande zijnde reorganisatie waar ik eerder al over schreef (zie: Reorganisatie geeft stress). Werkplezier is waardering krijgen voor je inzet en productie.

Het is goed om voor jezelf na te gaan wat werkplezier voor jou betekent. Wanneer denk je dat jij het ultieme plezier in je werk hebt bereikt? Welke elementen daarvan ontbreken op dit moment op jouw werkplek? Neem de tijd om daarover na te denken.  Ontwerp je eigen leven, zoek eventueel begeleiding van een loopbaancoach.

Ferrie Damhuis is Life Coach/Counselor. Een kennismakingsgesprek is gratis.
Bel: 06 - 53 61 57 32
angesloten bij de NOBCO & EMCC

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: